Geo place icon
Nordøyvegen

Fv. 569 Nordøyvegen

Anlegg Nordvest består av Opshaug, ACO Anlegg og Busengdal – og sammen er vi den største underentreprenøren for Skanska, som bygger Nordøyvegen.

Prosjektet som gir fastlandssamband til over 2700 mennesker på Lepsøya, Haramsøya, Flemsøya/Skuløya, Fjørtofta og Harøya ble påbegynt i 2017. Siden den gang har Anlegg Nordvest blant annet flyttet 180.000 pfm3 jord og ubrukbar masse, i tillegg til 37.000 pfm3 fjell. Gjengen ute i felt har også lagt 420.000 meter med trekkerør. Og det er bare noen av oppgavene vi har vært involverte i.

27. august 2022 åpner hele veien, men mange nysgjerrige har allerede kjørt ens ærend for å oppleve deler av den nye veien. Det er tross alt ikke hver dag man får oppleve en rundkjøring midt på fjorden. 

– Dette er uten tvil det største oppdraget vårt i nyere tid. Vi er takknemlige for tilliten og det har vært utrolig spennende å jobbe med et prosjekt som endrer hverdagen til så mange, sier Thorstein Sten Gjerde, daglig leder i Opshaug.

Store prosjekter betyr også mange samarbeidspartnere. Thorstein forteller om et positivt og løsningsorientert miljø blant alle de involverte aktørene.

– Det er mye som skal stemme og mange oppgaver å koordinere. Jeg vil rose gjengen i Opshaug for måten de har håndtert dette på, men også alle de andre som har vært involvert i prosjektet.

Skanska deler samme oppfatning og har ingenting negativt å si om verken samarbeidet eller kvaliteten på arbeidet som er utført av Opshaug.

– Dette er første gangen jeg samarbeider med Opshaug og jeg synes det har fungert ordentlig bra. Kvaliteten på jobben de har gjort er veldig god, forteller prosjektleder for dagsonearbeid i Skanska, Svein Heggvik.

Flere relevante prosjekter

Geo place icon
Ellingsøya

Hovlia

Geo place icon
Volda

Osdalen kraftverk

Nordøyvegen

"Dette er første gangen jeg samarbeider med Opshaug og jeg synes det har fungert ordentlig bra. Kvaliteten på jobben de har gjort er veldig god."

Svein Heggvik

Prosjektleder for dagsonearbeid i Skanska