Bengt Hole Alnes

Prosjektleder

Fra stikningsingeniør til prosjektleder

Bengt Hole Alnes kom til Opshaug sommeren 2017. Da var han ferdig utdannet fagskoleingeniør og begynte i en stilling som stikningsingeniør. Han forteller om åpne armer fra første dag. 

– Jeg husker godt første tiden i Opshaug. Det var en veldig god og solid bedrift å komme til. Folka her viste seg tidlig å være noe av det jeg setter mest pris på i hverdagen, forteller Bengt. 


Siden den gang har arbeidsoppgavene blitt stadig mer varierte. I dag gjør han alt fra planlegging og utføring av stikningsarbeid – til dokumentasjon av mengder overfor byggherre. Han arbeider også med dataflyt av stikningsdata, masseberegning og droneflyging.


– Det er den varierte arbeidshverdagen som trigger meg. I tillegg vet jeg at arbeidet jeg gjør er viktig. Som til dokumentasjonen underveis og i etterkant av prosjekt, for eksempel. Det er helt avgjørende å ha god kontroll på hvor mye som kreves for å få prosjektene i mål, forklarer han.


Gode utviklingsmuligheter


Nå er Velledalingen imidlertid klar for andre typer utfordringer, og er i gang med en ny hverdag som prosjektleder. For i Opshaug er det stort fokus på personlig utvikling for dem som ønsker det. 


– Det er veldig kjekt å kunne utvikle seg internt. Jeg er glad og takknemlig for mulighetene jeg har fått i Opshaug og håper at jeg kan fortsette å tilegne meg ny kompetanse her, forteller han.

En bransje i rivende utvikling


I tillegg til spennende muligheter for personlig vekst og gode kollegaer, motiveres Bengt av den rivende teknologiutviklingen i bransjen.


– Det er utrolig å se tilbake på alt som har skjedd bare siden jeg begynte her i 2017. Det er viktig å følge med på utviklingen og sørge for å heve kompetansen sin i takt med den, både for min egen og Opshaug sin del, forklarer Bengt.


Når vi spør hva som er det beste med Opshaug er det likevel folka han kommer tilbake til. Det er tydelig at samholdet er sterkt og at det er mye godt humør både ute på anleggene og på kontoret. 


– Her kan man alltid spørre noen om man står fast. Det er fordelen med å ha så mye kompetanse innen ulike fagområder internt. I tillegg er det alltid et smil å finne ute på anleggene. Det gjør at det er kjekt å slå av en prat når jeg er ute i felt også, avslutter han. 

Ønsker du å bli en del av gjengen?

I Opshaug får du jobbe sammen med faglig sterke og motiverte kollegaer. Bli med å forme fremtiden til en bransje i sterk utvikling!

Se ledige stillinger
Flat white arrow right

Les flere historier fra våre kollegaer

Cecilie Nilsen

Starten på en spennende karriere